Pindasoep – Pindakaaslovers opgelet!
| Pindasoep – makkelijk, lekker en low budget |
Laatst heb ik voor het eerst pindasoep op :) en ik vroeg me serieus af waarom ik dit nooit eerder gegeten heb en vooral, waarom had ik het nog nooit zelf gemaakt! Inmiddels heb ik meerdere malen dit overheerlijke soepje gemaakt en het wordt alleen maar beter. Ook zin een deze heerlijk maaltijdsoep dan bij deze het recept.
Ingrediënten:
2 kleine uitjes
1 rode peper
1 tomaat in hele kleine blokjes gesneden
bakje taugé
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
1 pakje cocosmelk van 200ml
1 klein blikje tomatenpuree
pindakaas met stukjes nootjes
+/- 500ml water
1 tuinkruiden blokje
naar smaak een beetje peper en cayennepeper
witte rijst
Emping – lekker voor erbij!
en voor de liefhebber :) verse koriander on top om het geheel af te maken
Bereiding
Stap 1:
Snijd de uitjes, de rode peper en de tomaat fijn in hele kleine stukjes. Roerbak de ui, rode peper en tomaat in de een beetje olijfolie en voeg de kruiden (kurkuma en gemberpoeder) toe. Laat het zachtjes meebakken.
Stap 2:
Voeg dan de cocosmelk toe en meng daar 3 flinke eetlepels pindakaas doorheen. Roer dit geheel goed door tot de pindakaas goed vermengd is en meng dan de tomatenpuree erdoorheen. Voeg daarna het water en het tuinkruidenbouillon blokje toe.
Kook in tussentijd de rijst.
Stap 3:
Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg de laatste 3 minuten de taugé erdoorheen. Is de soep nog wat te dik meng er dan een klein beetje extra water bij, maar niet te veel want dat is zonde van de smaak. Laat dit dus nog even verder pruttelen – roer af en toe geheel ook even door. Proef de soep voeg eventueel als laatste, naar smaak wat peper en cayennepeper toe (ik houd van pittig ;). Serveer de soep in een diep bord en schep daar een schep rijst in. On top kan er nog wat koriander gesnipperd worden, gewoon omdat het zo leuk oogt en lekker is maar daar verschillen de meningen over ;)
Bon appétit!
Bron: een beetje van Ruth & beetje van mezelf ;)
en zo zag mijn soepje eruit :)
Heb jij nog een leuke variant op deze soep laat het mij dan gerust weten!